Maak een afspraak

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Contactformulier
Ziekteverzuim kan verminderen door het uitvoeren van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Het kan zijn dat ziekteverzuim binnen uw organisatie hoog is. Een PMO zorgt ervoor dat periodiek de gezondheid van uw werknemers goed gecontroleerd wordt om vroegtijdig gezondheidsrisico’s te herkennen. Zo kan ziekteverzuim omlaag worden gebracht. Dat zou al snel geld besparend werken.

Preventieve keuring is van belang als men het ziekteverzuim omlaag wil brengen, zo zijn werkgevers verplicht om een PMO aan te bieden aan werknemers. De werknemers kunnen zelf bepalen of zij gebruik hiervan willen maken.

Wat zijn de voordelen van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) voor werkgevers?

Een gezonde medewerker is zeer belangrijk voor het goed kunnen functioneren binnen de werkplaats en alle bedrijfsprocessen. Het is dus van groot belang om gezonde werknemers te hebben. Bij een PMO krijgt u ook advies over het verbeteren van werkomstandigheden binnen uw organisatie waardoor u gericht maatregelen kan treffen om ziekteverzuim tegen te gaan.

Wat zijn de voordelen van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) voor werknemers?

Een PMO controleert de gezondheid van uw werknemers, waardoor werknemers inzichten krijgen in zijn gezondheid, leefstijl, werkvermogen, en gezondheidsrisico’s. Op deze manier kunnen via deze diagnose problemen of aandachtspunten worden geïdentificeerd. De arts zal advies geven en alle persoonlijke medische gegevens vertrouwelijk behandelen.

Een Preventief Medische Onderzoek (PMO) bestaat uit verschillende soorten onderzoek en onderdelen. Wij bieden u verschillende pakketten hiervoor aan.

Het is dus mogelijk mogelijk om het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te passen aan uw specifieke bedrijfssituatie. Keuringarts kan PMOs uitbreiden of aanpassen aan de bedrijfssituatie.

Ons meest uitgebreide pakket bevat de volgende onderdelen:

 • Controle urine op 7 waarden;
 • Bloeddruk meten;
 • Visus meten;
 • Lengte, gewicht en BMI berekenen (biometrie);
 • Vragenlijst;
 • Lichamelijk onderzoek;
 • Gesprek met arts + uitslagenkaartje;
 • Spirometrie (longfunctie test);
 • ECG (hartfilmpje);
 • Audiotest (gehoortest).
 • Verschillende bloedwaarden meten: Uitgebreid bloedbeeld, leverfuncties, natrium, kalium, nierfunctie, ontstekingswaarden (CRP) en cholesterol (HDL/LDL, triglyceriden)

Keuringarts verricht keuringen door heel nederland en kan ook bij het bedrijf de keuringen uitvoeren. 

Elke keuring zal ongeveer 30 tot 45 minuten duren, de duur is afhankelijk van de pakketkeuze. Eventueel wordt er bloed geprikt voor onderzoek bij ons laboratorium. Indien er sterk afwijkende waarden gevonden zijn, wordt er direct telefonisch contact gemaakt met de desbetreffende medewerker. Indien nodig kunnen de uitslagen ook worden gestuurd naar de medewerker, zodat hij/zij contact kan maken met de huisarts.

Wilt u meer informatie over een PMO voor uw organisatie? Vul dan ons contactformulier in of bel ons op 085-1309699.

ContactformulierBel (085) 130 96 99

Keuringarts voert wekelijks keuringen uit in:

Brabant
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Limburg
Noord Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid Holland

© 2022 Website ontworpen door Archon Media. Alle rechten voorbehouden.

chevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram