Maak een afspraak

Taxipaskeuring

Maak nu een afspraak

Taxipas halen hoe doe je dat?

Als je graag het beroep van taxichauffeur zou willen uitoefenen hoeft dat niet moeilijk te zijn. Het is een vrij populair beroep voor mensen van verschillende leeftijden. Je hebt een bepaalde flexibiliteit wat dit werk betreft. Je kan een keuze maken als overdag het liefst werkt of in de avond. Ook kan je besluiten om liefst door de week te werken of heb je toch maar het weekend. Het hangt helemaal van jou af. In de meeste gevallen zijn taxichauffeurs zzp’ers. Ook bestaat de mogelijkheid om voor een taxibedrijf te werken.

Voor Taxipaskeuringen kunt bij Keuringarts terecht voor een snelle, vlotte en professionele medische keuring.

Taxipas Keuring kost

€ 80,00 incl 21% BTW.

Maak nu uw afspraak.

Loading...

In het bezit van een taxipas

Hou er wel rekening mee dat in Nederland, je behalve in het bezit bent van een geldig rijbewijs je ook in het bezit moet zijn van een taxipas. Met een taxipas wordt onderscheidt gemaakt tussen een beperkte certificering of een volledige certificering.

Verantwoord rijgedrag

Wanneer je houdt van een afwisseling in het werk of uitkijkt naar een nieuwe uitdaging, in stressvolle situaties blijf je rustig en kalm en in het verkeer ben je een veilige en verantwoordelijke bestuurder dan kan je je zeker inschrijven om je taxipas te halen. Dit beroep past dan heel goed bij jou.

Volg je een cursus of een opleiding voor een taxipas?

Je kan een cursus of een opleiding volgen voor het halen van je taxipas. Het enige verschil is de tijdsduur. De opleiding voor taxipas wordt meestal aangeboden onder de naam taxichauffeur opleiding, chauffeursdiploma of chauffeurskaart. De duur van een cursus om je taxipas te halen duurt ongeveer 3 tot 6 weken. Het is wel in de praktijk gebleken dat de meeste mensen binnen 4 weken in staat zijn hun taxipas te behalen.

Mbo-opleiding taxipas

Je kan op mbo-niveau een opleiding volgen om je taxipas te behalen. In dit geval duurt deze opleiding 2 tot 3 jaar. Wil je het diploma behalen dat is het belangrijk om binnen een jaar voor je theorie- en praktijkexamen te slagen. In dit geval maakt het niet uit in welke volgorde je het examen aflegt. Probeer de examens zo vroeg als mogelijk te plannen. Haal je het de eerste keer niet dan is zal je een herexamen moeten afleggen. De opleiding voor de taxipas wordt op mbo-niveau 2 gedoceerd. Veel mensen zouden deze opleiding ook zonder enig probleem kunnen volgen. Omdat het om een beroepsbegeleidende opleiding is wordt er een combinatie gemaakt van werken en leren.

Zelfstudie

Behalve dat je de opleiding volgt kun je voor je taxipas ook aan zelfstudie doen. Op deze manier kan je in je eigen omgeving en op je eigen tijd en tempo de studie tot je nemen. Maar vergis je niet de zelfstudie vergt heel veel discipline om het goed af te ronden. Het examen bestaat uit een praktijkgedeelte en een theoriegedeelte.

Hoe ziet de inhoud van deze opleiding voor taxichauffeur eruit?

Wil je deze opleiding volgen dan moet je wel in het bezit zijn over tenminste rijbewijs B. tijden het volgen van je eerste rijlessen heb je natuurlijk alles geleerd over de verschillende verkeerstekens en verkeersregels. Deze staan allemaal in de verkeerswetgeving en tijdens de opleiding tot taxichauffeur wordt alles weer breedvoerig behandeld.

Wees voorbereid op alles

Bij de taxipas met volledige certificering leer je over het voorbereiding en ritprijs, administratie en documenten. Dit is belangrijk om op een juiste en eerlijke manier af te kunnen rekenen met klanten. Ook leer je alles over de ritten en rijtijden. Daarnaast wordt de wet- en regelgeving met betrekking tot taxivervoer besproken. Als taxichauffeur zal je rekening mee moeten houden dat je ook veel met handleidingen bezig zal zijn dan alleen passagiers zal moeten rondrijden. Je kan bijvoorbeeld ook met een verkeersongeval te maken krijgen. Daarbij is het belangrijk dat je weet hoe je moet handelen in zulke situaties. Als taxichauffeur moet je weten dat het een afwisselend en uitdagend beroep kan zijn. Je komt namelijk met veel verschillende soorten mensen in contact. Tijdens de opleiding leer je ook verschillende conflictsituaties herkennen en leer je ze ook te vermijden. Ook ga je leren hoe jouw gedrag van invloed kan zijn op de situatie. Op de opleiding zal je ook leren hoe om te gaan met agressie. Als taxichauffeur zal je hier vaker mee geconfronteerd raken. 

Hoe werkt het

Als taxichauffeur zal je veelal op navigatie moeten rijden. Ook ben je met je communicatieapparatuur in contact met de taxicentrale waar je aan bent verbonden. Je zal ook leren hoe om te gaan met de aanwezige boord- en communicatieapparatuur. Het kan soms gebeuren dat een klant een klacht heeft. Je zal ook leren om hiermee om te gaan. In veel gevallen zal je ook een examentraining moeten ondergaan.

 
 

 

 

Geldigheidheid medische verklaring voor rijbewijskeuring

Tijdens de theorielessen zal je alles leren wat er tot nu toe beschreven is. Behalve het theoriegedeelte is het praktijkgedeelte net zo belangrijk. Je zal ook een praktijkexamen moeten afleggen. Wanneer je bezig bent met de praktijklessen zal je alles leren over de straten. Je moet op de hoogte zijn waar de verschillende snelwegen naartoe leiden. Je zal ook stratenkennis moeten hebben van de eigen omgeving. Tijdens de praktijklessen zal je ook leren waarom het belangrijk is welke procedure je moet volgen tijdens het rijden van plaats A naar plaats B. Ook zal je leren hoe storingen op te lossen wanneer deze optreden. Om je chauffeurskaart te behalen zal je moeten weten dat je tijdens het rijden te maken kan krijgen van storingen of een uitval. Daarnaast krijg een training in klantvriendelijkheid.

Examen doen

Al voor je een taxipas of chauffeurskaart aanvraagt zal je eerst naar het CBR om het chauffeursdiploma af te halen. Hiervoor leg je twee examens af. Als eerste doe je de theorie taxi vakbekwaamheid. Dit examen duurt een uur en je krijgt 28 meerkeuzevragen en 12 andere vragen. Je beantwoordt vragen over houding, gedrag, wet en regelgeving en communicatie. Heb je 32 of meer vragen goed dan ben je geslaagd. Na het examen krijg je direct de uitslag.

Het tweede examen is het praktijkexamen. Voor dit examen zal je wel een eigen taxi moeten meenemen die voorzien is van communicatie en navigatieapparatuur. Het examen duurt 85 minuten en je krijgt drie opdrachten. Van je examinator moet je rijden vanaf het CBR naar een adres of locatie die wordt aangegeven. Je mag geen gebruik maken van je navigatiesysteem of plattegrond. Daarna krijg je een locatie opgegeven waar je naar moet rijden met behulp van je plattegrond en navigatiesysteem. Aan het eind rij je terug naar het CBR en kan je wachten op je uitslag. De uitslagen van het theorie en praktijkexamen zijn een jaar geldig.

Heb je een beperkte chauffeurskaart taxi nodig, dan zal je een ander praktijkexamen afleggen. Tijdens dit examen kan je gebruik maken van je plattegrond of stratenboek en je navigatieapparatuur. Je bent niet verplicht om te rijden met behulp van stratenkennis. 

Tijdelijke Taxipas nodig?

Heb je een tijdelijke taxipas nodig dan kan je naar het Kiwa register. Het Kiwa register kan voor verschillende situaties een tijdelijk pasje uitgeven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een tijdelijke bestuurderskaart.

Voor Taxipaskeuringen kunt bij Keuringarts terecht voor een snelle, vlotte en professionele medische keuring.

Maak nu een afspraak onlineBel (085) 130 96 99

Keuringarts voert wekelijks keuringen uit in:

Brabant
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Limburg
Noord Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid Holland

© 2022 Website ontworpen door Archon Media. Alle rechten voorbehouden.

chevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram